Ik heb deze soundbar nu even in bezit.
Wel kort in bezit, maar lang genoeg om mijn mening te kunnen delen met jullie.
Ik heb mijn eigen soundbar van rond de +/- €200 ingeruild voor de LG DSP8YA voor deze testperiode.
Uitpakken:
De LG DSP8YA komt in een mooie compacte verpakking. Zit goed stevig in de doos. Op de zijkant staan ook verschillende zaken vermeld:
*Dolby Atmos
*Compatible with Dolby Vision
*Hi-Res AUDIO
*Powered by ThinQ
*Spotify
*Works with alexa
*Works with Apple Airplay
*Works with Ok Google
Wat zit er in de doos?: een afstandbediening, handleiding, installatiegids, optische kabel, power kabel, soundbar & subwoofer.
Installatie:
De installatie verliep vlot via de tv en optische kabel. Geen probleem hier. Optische kabel in de sounbar en in de tv en klaar. Nadien de subwoofer (die draadloos is, enkel stroom nodig) en klaar.
Maar ik wou deze ook met Wifi verbinden. En dit ging niet vlot. Toch 25-30 minuten mee zitten proberen en proberen.
Uiteindelijk is dit mij gelukt door dit via de Google Home app zelf te doen raar genoeg. En niet via de nodige LG app.... Vreemd.
App/Software:
Eens je soundbar verbonden is met de Wifi is het wel handig. Je kan het geluidsvolume aanpassen via de app, alsook de EQ instellingen. En nog andere toffe zaken.
Ik heb deze soundbar nooit aan de praat gekregen via 'Ok Google' zoals op de zijkant van de verpakking staat. Heel jammer. Want ik heb reeds heel veel Google apparaten in mijn huis. Er staat wel in het klein op de doos vermeld: "Google Assistant is not available in certain languages and countries." zonder verdere vermelding van welke landen. Noch kon ik online hierover verdere informatie over terug vinden.
Design:
De soundbar zelf heeft een mooi ontwerp, maar is een enorm stofmagneet. Heel jammer. Want bovenop zijn touchknoppen. Dus elke keer ik het stof er rap wil af halen met mijn hand zet je perongeluk de soundbar aan/uit. Of verander je andere instellingen.
De soundbar zelf mocht ook wel iets kleiner.
Gezien mijn TV kast nu niet bepaald klein is staat mijn soundbar nu shuin op mijn TV voet want anders hangt deze over de kast.
Dus hou dit in het acht. Het is geen kleine soundbar. Vooral de diepte stoorde mij.
De subwoofer is draadloos en dit is wel een heel gemak. Maar 1 kabel verbinden en je kan dus er in de toekomst andere bijkopen en eender waar zetten. Ook heeft de subwoofer een aantrekkelijk ontwerp langs alle kanten. Zelfs de achterkant is mooi afgewerkt in het zwart.
Geluid:
Het geluid is een belangrijke in deze review uiteraard. Zeker gezien de toch wel heftige prijs...
Ik kan zeker niet zeggen dat het 3x beter is dan mijn huidige soundbar die 3x goedkoper is.
Het geluid is iets voller en kan met Bassboost meer bass geven.
De LG DSP8YA beschikt ook over een AI SOUND PRO instelling. Zodat deze zelf kan bepalen of er nu een film/game/voetbal/muziek/etc. aan het afspelen is en zich hierop automatisch kan afstellen. Dit vond ik de 'beste' instelling. Maar hier heb ik niet zo heel veel van gemerkt.
Kortom kan ik niet zeggen dat dit beter is dan mijn eigen soundbar die 3x goedkoper is. Wel is dit veel beter dan het standaard geluid van mijn TV.
Prijs/Kwaliteit:
Wetende wat deze soundbar op het moment van het schrijven van deze review kost, is het niet zijn prijs/kwaliteit waard.
Het mocht toch iets goedkoper naar mijn mening.
Wel vindt ik het een enorme meerwaarde dat de subwoofer draadloos is (buiten het feit dat deze stroom moet hebben) en u dus nadien deze soundbar setup kan uitbreiden.
De app is ook enorm handig.
Besluit:
Eens verbonden en ingesteld is dit wel een goede soundbar met goed geluid. Maar dit komt wel met een redelijk prijskaartje.
Moest deze €100-€150 goedkoper zijn, dan zou ik deze meer kunnen aanraden dan nu.
Afraden doe ik hem zeker niet, maar het financieel aspect is zeker in acht te nemen.
Pluspunten
- Draadloze subwoofer
- Mooi ontwerp
- LG App
- Wifi
- AI SOUND PRO
Minpunten
- Soundbar afmetingen (te diep)
- Stofmagneet
- Prijs/kwaliteit kan beter!